dinsdag 8 november 2016

Dionne Stax en Rob Trip met marathonuitzending NOS Amerika kiest: nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump of Hillary Clinton?


Dionne Stax en Rob Trip met marathonuitzending 'NOS Amerika kiest': nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump of Hillary Clinton?



Wie wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten: Donald Trump of Hillary Clinton?
 
Rob Trip en Dionne Stax presenteren deze negen uur durende nieuwsuitzending waarin de uitslagen per staat binnendruppelen.

Is Donald Trump of Hillary Clinton de nieuwe president van de Verenigde Staten? Al maanden houdt de Amerikaanse verkiezingsstrijd de gemoederen bezig, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten.

De NOS pakt uit met Amerika kiest. Rob Trip en Dionne Stax presenteren deze nieuwsuitzending.
Correspondenten

Ze schakelen regelmatig met diverse verslaggevers en correspondenten ter plekke. Gerri Eickhof volgt de Democraten op de voet als de eerste uitslagen bekend worden en zijn collega Matthijs van de Wiel peilt de stemming bij de Republikeinen.


Ook Twan Huys is naar Amerika afgereisd; hij ontvangt gasten in een studio in New York. Terwijl ze de uitslagen in de gaten houden, blikken ze ook terug op een roerige campagne waarin beide kandidaten geregeld in opspraak kwamen.
Verslaggevers in Nederland

Tijdens Amerika kiest wordt er ook geschakeld met verslaggevers op locatie in Nederland. Zo schuift Simone Weimans aan bij President's Night in de Amsterdamse Melkweg. Daar verzamelen journalisten, politici en opiniemakers om de peilingen te volgen.

Ook zijn er beelden van het verkiezingsontbijt met het personeel van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus.

Nieuwsuur wordt tijdens de Amerikaanse verkiezingen live vanuit New York uitgezonden. Op 8 november 2016 is de finale van de verkiezingsstrijd.
 
Die dag brengen Amerikanen hun stem uit voor een nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump.

Op maandag 7 november en dinsdag 8 november spreekt presentator Twan Huys in de studio in New York met diverse gasten over de campagnetijd en wordt er vooruit geblikt op Election Day.

De stemming in het land wordt gepeild met reportages van verslaggever Tom Kleijn en er is duiding van correspondent Arjen van der Horst.


De lange verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, is live te volgen bij de NOS en Nieuwsuur.
 
Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum.

De verkiezingsstrijd wordt gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president.

De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 uur verwacht. Er zijn verslaggevers in de swing states, de staten die een cruciale rol spelen.
 
In de studio in New York spreekt presentator Twan Huys met gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Op woensdag 9 november – de dag na de verkiezingen – kijkt Nieuwsuur hoe de wereld reageert op de nieuwe president. Vanuit Hilversum presenteert Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys is nog in New York voor de laatste Amerikaanse reacties.

Dionne Stax maakt zich op voor lange verkiezingsnacht

Dionne Stax maakt zich op voor lange verkiezingsnacht. Samen met Rob Trip presenteert zij de VS-verkiezingsnacht bij de NOS: Amerika Kiest.
 
Dionne leidt ons alvast rond door de studio en het is maar goed dat ze nog met de repetities bezig zijn, het gaat namelijk nog niet helemaal gesmeerd…
 
NOS doet live verslag: Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump?

 De ‘finale’ van de Amerikaanse verkiezingsstrijd is op dinsdag 8 november. De Amerikanen brengen die dag hun stem uit voor de nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump.
 
De NOS besteedt in de aanloop naar en op de dag van de Amerikaanse verkiezingen uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen.

NPO
De verkiezingsnacht, van 8 op 9 november 2016, is bij de NOS live te volgen op televisie en via Radio 1. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum (00.00-09.00 uur, NPO 1).

Radio 1
Lara Rense en Chris Kijne zijn live te horen op Radio 1 vanuit de Melkweg in Amsterdam (00.00-06.00 uur). In de VS verslaan de correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen voor radio en tv.

In NOS Amerika Kiest wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president. De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht.

Nieuwsuur
Op 7 en 8 november komt Nieuwsuur (NOS/NTR) live vanuit de studio in New York (22.00 uur, NPO 2). De presentatie is in handen van Twan Huys. De stemming in het land wordt gepeild en er wordt vooruitgeblikt op ‘Election Day’.

Op woensdag 9 november – de dag na de verkiezingen – kijkt Nieuwsuur hoe de wereld reageert op de nieuwe president.
 
Vanuit Hilversum presenteert Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys is nog in New York voor de laatste Amerikaanse reacties.

Debatten Clinton-Trump live te zien
De NOS zendt de verkiezingsdebatten op 4, 9 en 19 oktober rechtstreeks uit op NPO 1 03.00 tot 04.30 uur. De debatten worden simultaan vertaald en ondertiteld.

NOS Election Night
In de VS zijn de stemlokalen nog open als om 00.00 uur in de (Nederlandse) nacht in de Amsterdamse Melkweg een speciale, zes uur durende radio-uitzending begint.
 
Lara Rense en Chris Kijne brengen de eerste uitslagen en praten hierover met o.a. Amerika-deskundigen Mark Leon de Vries en Sanderijn Cels, analisten Hans Anker en Laila Frank, oud-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal.

Arjan van der Horst doet verslag vanuit Washington. Vanaf 06.00 uur is het de beurt aan Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal, dat voornamelijk in het teken zal staan van de uitslag, de betekenis ervan en de eerste reacties.

NOS doet verslag van eindstrijd om Witte Huis

De NOS doet de komende dagen verslag van de laatste fase in de strijd om het Witte Huis. Morgen, dinsdag 8 november, kiezen de Amerikanen tussen Hillary Clinton en Donald Trump.
 
Na een lange en ongewoon harde campagne moeten de Amerikanen morgen dan toch eindelijk kiezen.

In de verkiezingsnacht, 8 op 9 november, presenteren Rob Trip en Dionne Stax NOS Amerika Kiest. In het programma schakelen zij met onder anderen het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus en verslaggever Simone Weimans bij President’s Night in de Melkweg.

In Amerika is NOS-verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en NOS-verslaggever Mattijs van de Wiel bij de Republikeinen.
 
In de studio in New York spreekt presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Nieuwsuur maakt vanaf vanavond, 7 november, twee verkiezingsuitzendingen vanuit New York met reportages en Amerikanen, Nederlandse Amerikanen, voorstanders van Trump en aanhangers van Clinton. Deze twee live-uitzendingen vanuit New York worden gepresenteerd door Twan Huys.

Woensdag wordt Nieuwsuur gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke vanuit de vertrouwde studio in Hilversum.
 
In de uitzending worden de reacties uit de hele wereld op de kersverse Amerikaanse president besproken. Ook ontvangt Mariëlle gasten en doen Twan Huys verslag vanuit New York.

Amerika Kiest met presentatrice Dionne Stax schermman / schermvrouw is in de nacht van 8 op 9 november van 00:00 tot 09:00 uur te zien op NPO 1.

Inhoud NOS Amerika kiest
Vandaag is de ‘finale’ van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De Amerikanen brengen hun stem uit voor de nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump.

De verkiezingsnacht is bij de NOS live te volgen. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum (00.00-09.00 uur, NPO 1).
 
In de VS verslaan de correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen voor tv, radio, NOS.nl en de NOS-app.

In NOS Amerika Kiest wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president.

De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht. Er zijn verslaggevers in de ‘swing states’, de staten die een cruciale rol spelen omdat tot het laatste moment spannend is wie daar de overwinning behaalt.

We volgen de verkiezingsstrijd vanaf verschillende locaties, zoals het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus. Simone Weimans is in de Melkweg bij President’s Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers.
 
In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en is Matthijs van de Wiel bij de Republikeinen. In de studio in New York spreekt Nieuwsuur-presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Rob Trip en Dionne Stax doen lange VS-verkiezingsnacht

In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november gaat Amerika naar de stembus: wordt het Hillary Clinton of Donald Trump?
 
Met het FBI-onderzoek dat als een donkere wolk boven de campagne van de Democraten hangt, kan het nog alle kanten op gaan. Rob Trip en Dionne Stax hebben er zin in, zij verzorgen voor de NOS de presentatie van de verkiezingsnacht.

De NOS schakelt daarin met verschillende locaties, zoals het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus.

Simone Weimans is in de Melkweg bij President’s Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers. In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en Mattijs van de Wiel is bij de Republikeinen.

Nieuwsuur komt komende week vanuit de Verenigde Staten. In de studio in New York spreekt Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Overigens is vanavond Wouter Bos een heel uur lang te gast bij Pauw om onder andere vooruit te blikken op de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Jeroen Pauw praat met hem het gehele uur over het veranderende politieke klimaat in de wereld, in Europa, maar ook in Nederland. Samen kijken ze naar de gaande veranderingen, overeenkomsten over de hele wereld en naar welke leringen eruit getrokken kunnen worden.

NOS Amerika Kiest

De finale van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Wie wordt de nieuwe president? Hillary Clinton of Donald Trump? In NOS Amerika Kiest wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president.

De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht. Er zijn verslaggevers in de 'swing states', de staten die een cruciale rol spelen omdat tot het laatste moment spannend is wie daar de overwinning behaalt.

We volgen de verkiezingsstrijd vanaf verschillende locaties, zoals het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus. Simone Weimans is in de Melkweg bij President's Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers. In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en is Matthijs van de Wiel bij de Republikeinen.

In de studio in New York spreekt Nieuwsuur-presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending vanuit de studio in Hilversum.

De Amerikanen kiezen op dinsdag 8 november hun 45e president. De spannende race tussen Donald Trump en Hillary Clinton is op de voet te volgen via NPO Radio 1. Op 7, 8 en 9 november wijdt de publieke radiozender vijf uitzendingen per dag aan de presidentsverkiezingen.

Sven Kockelmann, Margriet van der Linden en Suzanne Bosman houden de luisteraar in Amerika Kiest op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de strijd om het Witte Huis. In de verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, presenteren Lara Rense en Chris Kijne live vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de Uitslagennacht.

NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag van de race van Clinton en Trump naar het Witte Huis. Sven Kockelmann en Margriet van der Linden presenteren Amerika Kiest om 09:30, 11:30, 13:30 en 15:30 uur. Suzanne Bosman is in Louisiana voor Amerika Kiest in New Orleans, van 19.:00 tot 20:30 uur.

De presentatoren bespreken samen met verschillende Amerika-kenners de laatste campagne-activiteiten en het belangrijkste verkiezingsnieuws. Eva Jinek vraagt New Yorkers naar hun mening, de beste grappen uit de late-shows komen voorbij en er zijn reportages en interviews met onder andere Nederlanders in de VS.

In de nacht van 9 november hoort de NPO Radio 1-luisteraar wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Vanuit cultureel centrum de Melkweg in Amsterdam presenteren Lara Rense en Chris Kijne tussen 00:00 en 06:00 uur Amerika Kiest, de Uitslagennacht.

In de bijzondere live-uitzending komen de uitslagen binnen, geven Democraten en Republikeinen hun reactie en gasten als Sanderijn Cels, Hans Anker, Laila Frank en Eelco Bosch van Rosenthal geven commentaar. NOS-correspondent Arjan van der Horst doet live-verslag vanuit New York. Om 06.00 uur presenteert Jurgen van der Berg het NOS Radio 1 Journaal. Ook dat zal volledig in het teken staan van de uitslagen van de presidentsverkiezing. Vanaf 09.30 uur gaan de Amerika Kiest-uitzendingen weer van start.

De verkiezingen op tv
Behalve op de radio besteedt de NOS ook op televisie en online uitgebreid aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. Rob Trip en Dionne Stax presenteren in de nacht van 8 op 9 november de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest op NPO 1, tevens te volgen via NOS.nl en het digitale themakanaal NPO Nieuws.

'NOS Amerika Kiest': verkiezingsnacht live te volgen

Op dinsdag 8 november is de 'finale' van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De Amerikanen brengen die dag hun stem uit voor de nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump.

De NOS besteedt in de aanloop naar en op de dag van de Amerikaanse verkiezingen op alle platforms uitgebreid aandacht aan de ontwikkelingen. De verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, is bij de NOS live te volgen op televisie en radio en via NOS.nl en NPO Nieuws. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending 'NOS Amerika Kiest' vanuit de studio in Hilversum (00.00-09.00 uur, NPO 1). Lara Rense en Chris Kijne zijn live te horen op NPO Radio 1 vanuit de Melkweg in Amsterdam (00.00-06.00 uur, NPO Radio 1). In de VS verslaan de correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst de verkiezingen voor tv, radio, NOS.nl en de NOS-app.

In 'NOS Amerika Kiest' wordt de verkiezingsstrijd gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president. De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 verwacht. Er zijn verslaggevers in de 'swing states', de staten die een cruciale rol spelen omdat tot het laatste moment spannend is wie daar de overwinning behaalt.

We volgen de verkiezingsstrijd vanaf verschillende locaties, zoals het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus. Simone Weimans is in de Melkweg bij President's Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers. In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en is Matthijs van de Wiel bij de Republikeinen. In de studio in New York spreekt 'Nieuwsuur'-presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

'NOS Amerika Kiest', nacht van 8 op 9 november tussen 0.00 en 9.00 uur op NPO 1.

'Nieuwsuur'
Op 7 en 8 november komt 'Nieuwsuur' (NOS/NTR) live vanuit de studio in New York (22.00 uur, NPO 2). De presentatie is in handen van Twan Huys. De stemming in het land wordt gepeild en er wordt vooruitgeblikt op 'Election Day'. Met reportages en duiding van correspondent Arjen van der Horst. Op woensdag 9 november – de dag na de verkiezingen – kijkt 'Nieuwsuur' hoe de wereld reageert op de nieuwe president. Vanuit Hilversum presenteert Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys is nog in New York voor de laatste Amerikaanse reacties.

'Nieuwsuur', 7, 8 en 9 november om 22.00 uur op NPO 2.

Debatten Clinton-Trump live te zien
De NOS zendt de verkiezingsdebatten op 4, 9 en 19 oktober rechtstreeks uit op NPO 1 en via NOS.nl en NPO Nieuws. De debatten worden simultaan vertaald en ondertiteld.

'NOS Election Night'
In de VS zijn de stemlokalen nog open als om 0.00 uur in de (Nederlandse) nacht in de Amsterdamse Melkweg een speciale, zes uur durende radio-uitzending begint. Lara Rense en Chris Kijne brengen de eerste uitslagen en praten hierover met o.a. Amerika-deskundigen Mark Leon de Vries en Sanderijn Cels, analisten Hans Anker en Laila Frank, oud-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal. Arjan van der Horst doet verslag vanuit Washington. We horen de reacties bij de Democraten en de Republikeinen en proeven geregeld de sfeer bij de President’s Night in diezelfde Melkweg.

Vanaf 6.00 uur is het de beurt aan Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal, dat voornamelijk in het teken zal staan van de uitslag, de betekenis ervan en de eerste reacties.

Amerika Kiest
NPO 1, 00.00 UUR

De NOS doet de hele nacht verslag van de Amerikaanse verkiezingen. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de marathonuitzending vanuit Nederland en Twan Huys staat ze bij met een praatprogramma vanuit New York.

Nachtbraken: Verkiezingsnacht VS te volgen via NPO en RTL

Meestal is er ‘s nachts weinig te beleven op televisie, maar de komende nacht is de moeite waard van het opblijven. De Amerikanen gaan naar de stembus en de ontknoping is ongewis. In de Nederlandse berichtgeving wordt Donald Trump vooral afgeschilderd als de man die je absoluut niet in het Witte Huis wilt hebben, maar dat maakt van zijn opponent Hillary Clinton geen gedroomde kandidaat voor de overwinning.

Zowel de publieke omroep als RTL zijn de hele nacht actief om zo goed mogelijk verslag te doen. Woensdagochtend vroeg zou duidelijk moeten zijn wie de verkiezingen heeft gewonnen.

NPO1 gaat rond de klok van elf uur live met Pauw, dat voor de gelegenheid uit de Melkweg komt. De uitzending wordt geopend door Charles Groenhuijsen, voormalig Amerika-correspondent. Groenhuijsen vertelt ons waar we op moeten letten tijdens deze verkiezingsnacht. Tijdens de uitzending houdt hij ons op de hoogte van het nieuws uit Amerika. Ook praat Jeroen met Heleen Mees, econoom en columnist van de Volkskrant en woonachtig in Amerika. Zij zat in het campagneteam van Hillary Clinton. Neelie Kroes, voormalig Eurocommissaris, praat over de Europese politiek en de verhoudingen tussen Amerika en Nederland. En Xander van der Wulp geeft antwoord op de vraag: wat voor gevolgen heeft de uitslag van de verkiezingen op de situatie in Den Haag?

Om middernacht neemt de NOS het stokje over voor de uitzending Amerika Kiest, gepresenteerd door Dionne Stax en Rob Trip. De omroep heeft correspondenten door heel het land en in Amerika zitten. Simone Weimans is in de Melkweg bij President’s Night, een evenement met journalisten, politici en opiniemakers.

In de VS is verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en Mattijs van de Wiel is bij de Republikeinen. In de studio in New York spreekt Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Het RTL Nieuws gaat meteen na RTL Late Night live. Met live schakelingen naar Amerika-correspondent Erik Mouthaan in New York die de eerste voorspellingen over de uitslag deelt, bijdragen van verslaggever Betty Glas in het Hillary Clinton-kamp en van verslaggever Geert Gordijn die bij de aanhangers van Donald Trump bivakkeert. In deze uitzending ook de beelden van de Obama’s bij de stembus en natuurlijk Clinton en Trump die hun stem uitbrengen.

Met het uur groeit de verbazing: Trump wint!

Welcome in Trumpland!

Een verschil van dag en nacht. Grote blijdschap bij Trump en zijn aanhang, tranen bij Clinton en co. In het begin van de avond zagen de gezichtsuitdrukkingen er in het Democratische en Republikeinse kamp heel anders uit, maar gedurende de nacht sloeg de stemming geleidelijk om.

Slechts één emotie wordt door beide kampen gedeeld: ongeloof. Want dit had niemand op basis van de peilingen zien aankomen. Maar het is echt zo: de komende vier jaar is president Trump de bewoner van het Witte Huis.

Bij het binnendruppelen van de uitslagen nam Trump een voorsprong, die hij in de uren daarna uitbouwde. Hij schreef ​de ene na de andere swing state op zijn naam. In het Trump-kamp veranderde hoop in korte tijd in realiteitszin en vooral vreugde.

Vanochtend vroeg om iets voor 05.00 uur Nederlandse tijd, was het definitieve kantelmoment. Trump zou Ohio, North Carolina en vooral het o zo belangrijke Florida naar zich toe trekken. Ineens was hij de grote favoriet. Op de plekken waar Trump-aanhangers zich hadden verzameld werd uitbundig gejuicht.

Clinton zat al in het defensief, maar nu was al het zelfvertrouwen verdampt. Clinton sprokkelde nog wel een aantal kiesmannen binnen, maar de achterstand op Trump werd nooit significant kleiner. De eerste tranen rolden over de wangen van Clinton-aanhangers, terwijl anderen nog nagelbijtend hoopten op een wonder.

Hoe anders was dat een paar uur eerder. Het zou een historische avond worden met voor het eerst een vrouw in het Witte Huis. In de peilingen stond de Democratische kandidaat er goed voor en eigenlijk hield niemand de winst voor Trump voor mogelijk. Toch liep het anders en droop het ongeloof aan het einde van de avond van de gezichten van de Democraten af.

Om half negen vanochtend volgde de genadeklap. De staat Wisconsin gaf de doorslag. Trump won en daarmee kwam aan alle hoop voor Clinton een eind en is het feest voor Trump compleet. Zijn aanhangers zijn dronken van geluk. Alle Clinton-stemmers worden straks wakker met een enorme kater.

Schermman / schermvrouw Dionne Stax, nog steeds fris en fruitig na meer dan 9 uur live op TV, een top prestatie, liet de definitieve uitslag van de Amerikaanse verkiezingen 2016 zien op haar grote I-Pad, Donald Trump is de nieuwe president van de VS.

De emoties van de kandidaten? Die van Clinton laat zich raden. Niet voor niets laat ze zich nog niet zien en besloot ze na de uitslag haar aanhang niet toe te spreken. Trump kwam wel tevoorschijn en sprak zijn kiezers toe met een triomfantelijke lach op zijn gezicht.

Dionne Stax had op haar Instagram en twitter accounts nog even tijd voor een boodschap aan de kijkers:
dionne_stax Goedemorgen! We zijn nog steeds wakker en het is nog steeds spannend... #amerikakiest #nos

Dionne Stax ‏@DionneStax
 
We gaan beginnen! Amerika Kiest! #NOS
 
Kijkcijfers: Half miljoen kijkers voor eerste deel Amerika Kiest van Dionne Stax!

Veel meer tv-kijkers dan gewoonlijk lieten de tv dinsdagavond aan staan na afloop van de talkshow van Jeroen Pauw. Het eerste deel van de NOS-marathonuitzending Amerika Kiest trok tussen 00.00 en 02.00 uur een publiek van 519.000 kijkers, goed voor 41 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nederland Kiest is momenteel nog steeds in volle gang. Hoeveel mensen de hele nacht op bleven voor de uitzending van NPO 1, wordt morgenochtend bekend.

De hele nacht lang heeft Rob Trip verslag gedaan van de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen. Aan zijn zijde stond NOS toptalent Dionne Stax.

De televisie stond dinsdagavond al voor een belangrijk deel in het teken van de Amerikaanse verkiezingen, met name de programma’s van NPO 1. Het Achtuurjournaal (2,3 miljoen), DWDD (1,6 miljoen) en Pauw (997.000) trokken meer kijkers dan gewoonlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten