donderdag 30 maart 2017

Dionne Stax in vijfde Van Onschatbare Waarde: Een koninklijke karakterpop


Dionne Stax in vijfde Van Onschatbare Waarde: Een koninklijke karakterpop

Donderdagavond 30 maart 2017 21.30 NPO1 zie je aflevering vijf van 'Van Onschatbare Waarde' bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Jim heeft een schedel uit de 20e eeuw bij zich, gemaakt door een bekende Braziliaanse kunstenaar.

Deze uitzending van het programma Van Onschatbare Waarde met de titel Een schedel uit de 20e eeuw werd uitgezonden op donderdag 30 maart 2017 door MAX.

dionne_stax #Mientje #VanOnschatbareWaarde 🐶

Dionne Stax en mops hondje Mientje, de Van Onschatbare Waarde mascotte, het leukste duo op de Nederlandse TV😎

Dionne Stax met grote liefde Mientje, kusje💋, foto's van Twitter en instagram😍

Dionne Stax over Van Onschatbare Waarde

Dionne Stax promo voor vijfde Van onschatbare waarde omroep MAX programma van NOS Journaal presentatrice op 30 maart 2017, wekelijks om 21.30 uur op NPO1

Dionne Stax presenteert haar succes MAX-programma Van onschatbare waarde met wekelijks 1 miljoen vaste en trouwe kijkers: ‘Het was een totaal andere manier van tv-maken dan het journaal.’

Dionne Stax vierde Van onschatbare waarde Leni bijzonder schilderij 30 maart 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice

Hoe ziet het programma eruit?

Dionne Stax: “In een prachtig kasteel ontvangen we met vier experts allerlei verkopers. Mensen die mooie objecten willen verkopen, waarvan ze denken dat ze waardevol zijn. Ze bezoeken de eerste expert en onderhandelen over de prijs.

Die onderhandelingen zijn vaak heel spannend, dat aftasten… Wie dat bod accepteert, mag niet meer naar de volgende en hoort pas achteraf wat de andere experts ervoor hadden gegeven. Wie een bod afslaat, gaat naar de volgende expert, met het risico dat de drie anderen minder ­bieden. Maar je mag niet meer terug. Dat is het spel.”

Wat is jouw rol?

“Ik ontvang de mensen en praat met ze. Verkopers hebben vaak mooie verhalen over het object, of een bijzondere reden om het te verkopen. En na afloop vang ik iedereen op om na te praten. Is de verkoper tevreden? Is de expert tevreden? Hadden ze er meer uit kunnen halen?”

Wat voor soort voorwerpen komen voorbij?

“Van alles. Natuurlijk schilderijen en beelden, maar bijvoorbeeld ook bijzondere flessen wijn. Er was ook een verzamelaar die een schedel van natuursteen wilde verkopen.

Het is leuk dat je soms ziet dat mensen echt van het voorwerp houden en dat ze willen dat het goed terechtkomt.”

Dionne Stax debuteert als primetime-ster op NPO 1

Dionne Stax vierde Van onschatbare waarde Ole twee bouilloires 30 maart 2017 NPO1 omroep MAX NOS Journaal presentatrice

Dionne Stax debuteerde op 2 maart 2017, direct na de hitserie KLEM, als primetime-ster op NPO 1. De komende donderdagen is ze te zien met haar eigen Omroep MAX-show Van Onschatbare Waarde. Dat heeft de omroep laten weten.

Stax heeft van de NOS toestemming gekregen om dit naast haar Journaalwerk te doen. Of ze daar zwaar over moest onderhandelen met de omroep? “Dat valt mee, maar je bent natuurlijk wel het gezicht van het nieuws, dus hij beoordeelt per keer of je iets wél of niet mag doen.”

Het is echter een keurig programma, aldus Stax. “Ik had iets van het Britse format gezien en dat zag er veelbelovend uit, echt iets voor mij omdat je lekker in die verhalen van mensen kan duiken. Toen ik dat bekeek, dacht ik: hier wil ik me wel op storten. Het was ook hartstikke leuk om te doen“, vertelt ze in het AD (Blendle).

De Telegraaf merkt op dat de Journaal-exit bij Rik van de Westelaken en Herman van der Zandt werd ingeleid met uitstapjes naar andere programma’s. Op de vraag of ze ook om zich heen aan het kijken is, antwoordt ze: “Juist door dit soort uitjes vind ik dat ik het leukste werk van de wereld heb.”

“Het Journaal is mijn baan en af en toe mis ik het wel dat ik de studio niet uitkom, maar dan komt er weer zoiets als dit voorbij. Voor mij is het zo voorlopig wel de juiste mix”, besluit ze (via Blendle).

In Van Onschatbare Waarde (21.30 uur, NPO 1) krijgen verkopers van zeer bijzondere en waardevolle spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van vier experts. De verkoper mag aankloppen bij één of alle experts, maar eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug…

 In Van onschatbare waarde: een koninklijke karakterpop, een mysterieus schilderij en een schedel met mystieke krachten

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag om 21.25 uur op NPO 1 ziet u aflevering vijf van Van onschatbare waarde bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in Van onschatbare waarde zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest. Op zoek naar meer informatie en foto's van de experts? Kijk dan snel op de perssite van MAX!

Informatie aflevering 5 - donderdag 23 maart om 21.25 uur op NPO 1
De eerste verkoper is Leni met een bijzonder schilderij. Op het werk zijn twee jachthonden afgebeeld.

De maker is onbekend, want het is niet gesigneerd en Leni is niet eerder bij een taxateur geweest. De Van onschatbare waarde-experts vermoeden dat het schilderij uit de 18e eeuw komt. Lukt het Leni om het werk voor een mooi bedrag te verkopen, ondanks het ontbreken van informatie over diens maker?

Ook zien we verkoper Ole, met een set van twee bouilloires: een soort multifunctionele theepotten uit begin 18e eeuw. De objecten zijn van de hand van Jan Buijsen, een edelsmid die zich liet beïnvloeden door de Franse Empirische Stijl. Op de objecten staat een familiewapen afgebeeld. Komt dit, met het oog op eventuele doorverkoop, ten goede aan de waarde?

Dan klopt verkoper Jim aan bij presentatrice Dionne Stax. Hij heeft een schedel uit de 20e eeuw bij zich, gemaakt door een bekende Braziliaanse kunstenaar. Jim is een opvallende verzamelaar, hij heeft maar liefst 50 schedels in zijn collectie. Schrikt dit ietwat lugubere object de Van onschatbare waarde-experts af, of kunnen ze de mystiek rondom het object juist waarderen?

Ook op bezoek in het kasteel is Hans. Hij komt met een koninklijk object; een karakterpop uit 1912, gemaakt in opdracht van koningin Wilhelmina voor prinses Juliana.

Tot slot zien we een zeer oude opgezette otter. Het dier heeft een opvallende kleur: de otter is helemaal wit!

Van onschatbare waarde
Iedere donderdag om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

www.omroepmax.nl | #Vanonschatbarewaarde | www.facebook.com/vanonschatbarewaarde

 Van onschatbare waarde: 2 bouilloires

30 maart 2017

Een lekker kopje thee is tegenwoordig geen diepte investering. Dat was vroeger wel anders. Thee is kostbaar en er wordt zuinig mee omgegaan.

Om thee te zetten gebruikt men de bouilloir; een waterketel waaronder een lichtje met olie brandt. In Van onschatbare waarde biedt een verzamelaar 2 unieke exemplaren aan.
Zilver

Zilver is een populair product onder verzamelaars. Of zilver van waarde is luistert nauw. De aanwezigheid van merkjes zijn bepalend voor de waarde van het zilver. Zilver wordt al voor onze jaartelling gebruikt voor versiering en als betaalmiddel. Het is buigbaar, eenvoudig te bewerken en heeft een witte glans.

Die glans maakt het zeer geschikt voor voorwerpen als bestek, kandelaars, schalen en dienbladen. jaarlettermerk, een meesterteken en een gehalteteken. Het gehalteteken bepaalt de hoeveelheid zilver die in het voorwerp zit. Meest gebruikt zijn het eerste en tweede gehalte. Het eerste gehalte (925/1000) bestaat voor 92.5 procent uit zilver en 7.5 procent uit een ander metaal. Het tweede gehalte (835/1000) bestaat voor 83.5 procent uit zilver en voor 16.5 procent uit een ander metaal.

Empire-style

De 2 bouilloires die aangeboden worden in Van onschatbare waarde zijn van empire zilver. De empire-style is een van oorsprong Franse stijl die door Napoleon naar Nederland wordt gehaald. Hij woont in het Paleis op de Dam en laat dat inrichten volgens de laatste mode uit Parijs. In tegenstelling tot het Biedermeier zilver, is het empire strak en stoer. Het wordt geproduceerd in de periode 1790-1830.
Unieke bouilloires

Deze bouilloires zijn in zeer goede staat en in het bezit van diverse keurmerken. Het heeft het keurmerk van Amsterdam (een kroon), een staande leeuw (die staat voor het eerste zilver gehalte) en de letters B.N.. Die staan voor de zilversmid die het voorwerp heeft gemaakt. In dit geval is dat Jan Buysen, een bekende zilversmid uit Amsterdam in de periode 1776 tot 1813. De bouilloires zijn voorzien van ebbenhouten handvatten en komen uit 1803 en 1806. Een van de objecten is voorzien van een familiewapen. Van welke familie is niet bekend.

De 2 bouilloires zijn aangeboden aan de experts in aflevering 5 van Van onschatbare waarde op 30 maart 2017, 21.30 uur op NPO 1.

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Dagelijks worden vele waardevolle spullen verhandeld onder een groep kenners en handelaren. In dit programma krijgen verkopers de kans om hun bijzondere object te verkopen aan één van de vier gerenommeerde kenners.

De ervaren experts bezitten ieder een eigen kamer. De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts, maar terug naar een eerder mislukte onderhandeling is niet toegestaan. Wie zich blindstaart op de allerhoogste verkoopprijs, loopt het risico om huiswaarts te keren met object en zonder geld. Maar, wie naar een goede prijs zoekt, moet risico’s nemen. Slechts één ding is zeker: eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug.

Vier kamers, vier experts en één verkoper met een missie: een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor zijn of haar topobject. Aanstaande donderdag zie je aflevering vijf van 'Van Onschatbare Waarde' bij MAX, waarin verkopers van bijzondere spullen de unieke kans krijgen om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Dionne Stax ontvangt de gasten.

De verkoper mag aankloppen bij één of alle vier de experts. Er moet slim onderhandeld worden, want eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg terug. De experts in 'Van Onschatbare Waarde' zijn; Ilse Daatselaar, Arnold Wegh, Bert Degenaar en Ebert Roest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten